سلامت چشم با سلامت قلب و عروق مرتبط است    ✍    ✍    ✍ برای حفظ سلامت بیشتر آب بنوشید!    ✍ زمانیکه دارای نشانه های سرفه و تب هستید از ارتباط نزدیک با سایرین خودداری کنید    ✍ مصرف موادحاوی ویتامین ها در هوای آلوده توصیه می شود    ✍    ✍ استفاده از ماسک در شرایط الودگی هوا اکیدا توصیه می شود    ✍    ✍ راههای انتقال میکروب · قندان · پول، و اسکناس سکه · خودکار ، قلم، ماس و کیبرد · دست دادن و روبوسی · استفاده از غداهای روباز عرضه شده در خیابان ها ·    ✍    ✍    ✍    ✍    ✍    ✍    ✍    ✍    ✍ در صورت مشاهده نشانه های تب، سرفه و خستگی درخانه بمانید و از انتقال ویروس اجتناب کنبد    ✍    ✍    ✍    ✍

بیشتر بدانید

سلامت چشم

1402/12/23
سلامت چشم

سلامت چشم با سلامت قلب و عروق مرتبط است

سلامت چشم

تقریبا 250 میلیون نفر در دنیا به یکی ازمشکلات چشمی مبتلا است.

سلامت چشم شما مستقیما با سلامت قلب و عروق شما در ارتباط است

هر چیزی که می خورید یا می آشامید با سلامتی چشم، قلب و عروق شما مرتبط است.

محققان در یافته اند که مصرف زیاد کربوهیدرات های ساده مانند نان سفید و ماکارانی موجب ایجاد بیماری دژنراسیون ماکولای وابسته به سن می شود .این بیماری در افراد مسن موجب از بین رفتن بینایی می شود.

کربوهیدرات های ساده به سرعت توسط بدن هضم می شوند و در نتیجه قتد خون به یکباره افرایش می یابد. جهت ممانعت از این افرایش یکباره قند، مصرف آرد سفید و انواع ماکارانی ها را با مصرف همین محصولات اما با آرد کامل و محصولات چند غله جایگزین کنید.

گوشت های فراوری شده  

   سوسیس و کالباس و گوشت های فرآوری شده دارای سدیم بالایی هستند، و مصرف آنها موجب افزایش فشار خون می شود که خود یکی از عوامل مخرب چشم شناخته شده است وموجب افزایش فشار چشم، تجمع مایع پشت شبکیه و در نهایت نابینایی می شود    

مصرف نمک را کاهش دهید

  توصیه می شود مصرف نمک به کمتر از 2300 میلی گرم در روز کاهش یابد.

  غذاهای سرخ شده کمتر میل کنید

غذاهای سرخ شده موجب افزایش چربی بد و یا LDL می شوند. افزایش چربی بد نیز مشکلات قلبی عروقی، سکته و دیابت نوع 2 را به همراه دارد. همچنین چربی بد موجب آزاد شدن مولکول هایی به نام رادیکال های آزاد می شود که به سلول های سالم  آسیب رسانده و آنها را می کشند.

همه موارد ذکر شده با بیماری های چشم در ارتباط هستند. از بین بردن رادیکال های آزاد با مصرف میوه ها و سبزی های حاوی ویتامین C مانند مرکبات، گوجه فرنگی فلفل های رنگی میسر است.

از  مصرف چربی های اشباع شده اجتناب کنبد

بعضی مطالعات  نشان داده اند که مصرف بیش از حد روغن های حاوی اسید لینولئیک مانند روغن آفتابگردان، روغن ذرت، روغن سویا و روغن کنجد می توانند موجب دژنراسیون ماکولا شوند.

متخصصین سلامت مصرف روزانه 20گرم چربی اشباع شده برای بانوان و30 گرم برای آقایان را توصیه می کنند .

از روغن های ترانس وهیدروژنه دوری کنید 

کره های گیاهی ( مارگارین) 

 مارگارین از روغن گیاهی تولید می شود و حاوی روغن های خوب اشباع نشده است و شاید بهترازکره طبیع باشد. اما بعضی از مارگارین ها حاوی چربی ترنس هستند که موجب افزایش سطح کلسترل و بیماری های قلبی عروقی می شوند. هر چه قدر مارگارین مایع تر باشد میزان چربی ترنس آن بیشتر است .  

 

 

 

 

 

 

 

غذا های آماده

غذاهای آماده و کنسروی حاوی سدیم بالا هستند، مصرف سدیم می تواند فشارخون را افزایش و موجب مشکلاتی چشمی شوند لذا مصرف حد اقل آنها توصیه می شود. در زمان خرید به محتوای سدیم بر روی بسته بندی توجه کنید.

نوشیدنی های حاوی شکر

نوشابه های گازدار، نوشیدنی های انرژی زا و لیمونادها حاوی مقدار زیادی شکر ودر بعضی مواقع حاوی 10-7 قاشق شکر در هر لیوان هستند! این نوشیدنی ها جایگاه اول کالری را به خود اختصاص می دهند و احتمال ابتلا به دیابت نوع 2، مشکلات قلبی و چشمی را افزایش می دهند. آب بهترین و سالم ترین نوشیدنی است.

ماهی وغذاهای دریایی

اکثر ما مشکلی با میزان جیوه در ماهی و غذاهای دریایی نداریم اما جیوه زیاد به دلیل مصرف بی رویه غذاهای دریایی می تواند مشکلات جدی مانند تخریب چشم  را به همراه داشته باشد. اما مصرف  ماهی دو بار در هفته توصیه می شود.متخصصین سلامت حد اکثر مصرف 220-280 گرم غذای دریایی در هفته را برای زنان باردار و شیرده و کودکان  توصیه می کنند.

مصرف الکل

 مصرف الکل می تواند اختلال چشمی ایجاد کند .ایجاد آبمروارید در جوانی یکی از این مشکلات می باشد.

کافئین

ممکن است کافئین موجود در چای و یا قهوه صبحگاهی موجب افزایش فشار در چشم شما شود. مطالعات نشان داده اند که در افراد مبتلا به فشار چشم کافئین فشار چشم را افزایش می دهد و ممکن است موجب نا بینایی نیز در این افراد شود. 

 

 

 

آنتی اکسیدان طبیعی استفاده کنید

 

 

 

مواد آنتی اکسیدان موجود درهویج، کلم بروکلی، اسفناج و جوانه ها و مصرف روغن زیتون مانع از اختلالات چشم می شوند.

مصرف میوه های رنگی به شدت توصیه می شود

مصرف دخانیات

محافظت از بینایی عامل مهمی است که  ازکشیدن سیگار و قلیان اجتناب کنید. دخانیات احتمال ابتلا به دژنراسیون ماکولا را افزایش می دهد و تخریب چشم را سرعت می بخشد.

ازچشمان خود محافظت کنید

اشعه فرابنفش موجود در نور خورشید برای چشم بسیاد مخرب است. استفاده ازعینک های  دارای فیلتر       توصیه می شود. هر زمان خارج از منزل هستید از عینک استفاده کنید. UV 400

ورزش کنید

ورزش به طور شگفت انگیری درحفظ سلامت چشم موثر است . ورزش عضله قلب را قوی می کند و در نتیجه  خون رسانی به چشم به درستی انجام می شود. ورزش باعث تناسب اندام می شود که آن نیز بر سلامت چشم موثر است و از چاقی مفرط که موجب تخریب چشم می شود جلوگیری می کند.

در صورتی که بینایی خود را از دست داده اید از ورزش هایی مانند یوگا و یا استفاده از دوچرخه های ثابت می تواند در حفظ روحیه و سلامتی شما موثر باشد.

فشار خون خود را پایین نگهدارید

چشمان شما نیازمند دریافت اکسیژن توسط خون هستند و فشار خون بالا عروق چشم شما را تخریب می کند. تغذیه مناسب ، ورزش و دارو می توانند فشار خون را کنترل کنند.

کلسترول خود را کنترل کنید

کلسترول بد و یا LDL نه تنها برای قلب بد است بلکه می تواند به بینایی شما نیز آسیب رساند جهت کاهش آن از مصرف چربی های اشباع شده پرهیز و روزی 30 دقیقه ورزش کنید و در صورت تشخیص پزشکاز استاتین ها استفاده نمایید.میزان مصرف گوشت قرمز  و غذاهای فست فود را کم کنید 

 

 

 

 

 

 

اگر شما به دژنراسیون ماکولا مبتلا هستید، روغن ترانس موجود در گوشت قرمز، لبنیات پرچرب  و مواد سرخ شده می توانند موجب تخریب بیشتر چشم شما شوند. همچنین میزان امگا 6 موجود در روغن آفتاب گردان و ذرت را کاهش دهید.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

روغن های کانولا و زیتون انتخاب بهتری هستند.

از نور بهتری استفاده کنید

از نور فلورسنت دوری کنید توصیه می شود از نور LED ویا رشته ایی استفاده شود . برای کمک به بینایی بهتر از چراع متحرک که قابل تنظیم است استفاده کنید.

از وسایل کمک بینایی استفاده کنید

استفاده از ذره بین بسیار توصیه می شود. ذره بین های جیبی  بسیار مورد استفاده هستند و برای  بعضی کارها از میکروسکوپ های کوچک نیز می توان استفاده کرد. همچنین استفاده از بعضی از اپلیکیشن ها درگوشی های هوشمند  که نوشته ها را  بزرگ می کنند و یا نوشته را به صوت تبدیل می کنند توصیه می شود.

با چشم پزشک مشورت کنید

بیماری دژنراسیون ماکولا به یک باره ایجاد نمی شود.  پس از ایجاد تغییرات در چشم و بینایی به پزشک مراجعه کنید عکس العمل سریع مانع ازمشکل بینایی می شود.

منبع WebMD, Medicine .com

 

کویید طولانی

1402/12/23
کویید طولانی

کووید طولانی چیست؟

چند هفته پس از ابتلا به کووید -19 یعنی زمانی که تست های آزمایشگاهی فرد مبتلا به  کووید منفی شده اند  بعضی ازعلائم بیماری همچنان در فرد وجود دارند.

اثرات بلند مدت کووید-19 معمولا 90 روز پس از بین رفتن علائم عفونت اولیه ظاهر می شوند (ریاول کرخوف  FDA)

در یک سوم افرادی که به  کووید -19مبتلا شده اند پس از بهبودی  برخی از علائم مانند خستگی، از بین رفتن حس های بویایی و چشایی، سرفه، درد مفاصل ، درد قفسه سینه، تنگی نفس، مشکلات گوارشی، ضربان قلب شدید ریزش مو بثورات پوستی، از دست دادن حافظه، افسردگی، مشکلات  خواب، سردرد، اضطراب  و اختلال مه مغزی را تجربه می کنند.

اختلال مه مغزی موجب فراموشی ، تفکرات پریشان، عدم تمرکز و شماری از اختلالات دیگرمی شود.

در افرادی که به دلایل کووید -19 در بیمارستان بستری شده اند احتمال ابتلا به کووید طولانی بیشتراست اما تحقیقات نشان داده اند که حتی یک عفونت خفیف نیزمی تواند موجب کووید طولانی شود.

علت ایجاد کووید طولانی چیست؟

دانشمندان هنوزنتوانسته اند به درستی پاسخی قاطع یافت کنند اما احتمالا کووید طولانی یک اختلال خود ایمنی است و یا ویروس های نهفته دوباره در بدن فعال می شوند.

ایا واکسیناسیون می تواندعلائم کووید طولانی را کاهش دهد؟

تاکنون 2 مطالعه نشان داده اند که واکسینه شدن قبل از ابتلا به کووید -19 موجب پیشگیری از کووید طولانی می شود یا دست کم طول مدت آن را کاهش می دهد. 50% افراد واکسینه شده کمتر به کوود طولانی مبتلا می شوند.

مطالعات نشان داده اند که 40% افراد مبتلا به کووید- 19 به کووید طولانی مدت نیز مبتلا می شوند و 10% این افراد  49-18 ساله هستند و 22% آنها 70 سال به بالا، اما این بیماری می تواند در هر سنی ایجاد شود.

درمان کووید طولانی

کووید طولانی هیچ درمانی ندارد اما می توان  با تغییرات کوچک با آن زندگی کرد.

راهکارهای کار آمد

·         ایجاد زنگ تفریح های متعدد در طول روز قبل از تخلیه انرژی

·         در صورت عادت به ورزش  با ورزش های ملایم آغاز کنید و  کم کم با ورزش های سخت تر ادامه دهید.

·         ایجاد برنامه روزانه ثابت ودر صورت امکان برنامه ها پیش بینی شده. این راهکاربه حفظ حافظه و ایجاد نشاط کمک می کند

·         اجتناب از بهم خوردن تمرکز

·         گرفتن کمک از خانواده و دوستان بدون خجالت!

·         تا زمانی که علائم کووید طولانی دارید با خود مهربان باشید و به خود سخت نگیرید

·         قبل از انجام حرکات ورزشی با پزشک خود مشورت کنید

·         در صورت داشتن تنگی نفس و درد قفسه سینه به اورژانس مراجعه کنید

·         در صورت داشتن علایم مه مغزی و تنگی نفس با روانشناس نیز مشورت کنید

 

 

 

دیابت حاملگی

1402/12/23
دیابت حاملگی


 دیابت حاملگی  

بررسی آزمایشگاهی قند در بارداری یکی از مهمترین آزمایشهای پیش از تولد نوزاد است. دیابت یا قند حاملگی ممکن است درهر خانم بارداری ایجاد شود. دیابت بارداری می تواند تاثیرات بسیاری بر روی جنین و مادر داشته باشد و حتی موجب سقط جنین شود. خانم ها در دوران بارداری به دلیل نوسانات و تغییرات هورمونی ممکن است به دیابت بارداری مبتلا شوند. مطالعات نشان داده اند که سابقه خانوادگی دیابت حاملگی احتمال ایجاد دیابت بارداری را افزایش می دهد .همچنین افرادی با تخمدان پلی کیستیک یا مشکلات دیگر هورمونی نیز بیشتردرمعرض ابتلا به دیابت بارداری قراردارند.

  تست تحمل گلوکوز درهفته 28-24 حاملگی انجام می شود در صورتی که خانم باردار در بارداری های قبلی دچار دیابت حاملگی بوده باشد و یا به دلایل دیگر پزشک معالج لازم بداند این آزمایش در هفته 13 حاملگی انجام می شود.

 جهت انجام این آزمون خانم حامله یک لیوان شربت حاوی 50 گرم گلوکوز را می اشامد در نتیجه قند خون پس 30 تا 60 دقیقه افزایش می یابد. جهت بررسی پردازش گلوکوز توسط بدن یک ساعت پس از دریافت شربت خونگیری انجام می شود و پردازش قند اندازه گیری می شود.    

 نتایج آزمون تحمل قند :  

 بانوانی که قند آنها mg/dL 140 یا بیشتر باشد به احتمال هشتاد درصد به دیابت حاملگی مبتلا هستند  در صورتی که قند خون خانم باردار mg/dL 130باشد آزمون دیگری انجام خواهد شد . جهت انجام این آزمایش 8 تا 10 ساعت ناشتایی لازم است. برای انجام این آزمایش سه مرتبه هر یکساعت یکبار پس از نوشیدن شربت حاوی 100 گرم گلوکوزخونگیری انجام می شود. 

 دیابت بارداری معمولا پس از زایمان از بین می رود. دیابت بارداری در سه ماهه دوم یا سوم  بارداری بیشتر مشاهده می شود . تشخیص به موقع و مدیریت دیابت بارداری ازعواقب ناخواسته برای مادر وجنین جلوگیری خواهد کرد.  

در صورت ابتلا خانم باردار به دیابت حاملگی کنترل قند خون مادر به صورت روزانه لازم است و داشتن رژیم غذایی مناسب و تحرک و ورزش های مناسب دوران بارداری الزامی است. در صورت کنترل نشدن  قند خون  با رژیم غذایی و تحرک ممکن است پزشک دارو تجویز کند.  علایم دیابت حاملگی  

احساس تشنگی

احساس خستگی
تکرر ادرار  

 دلایل بروز این مشکل در بانوان عبارتند از:

بارداری های متعدد است

اضافه وزن پیش از بارداری  

افزایش وزن بی رویه در حین بارداری

شاخص توده بدنی بیش از 30  

سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت بارداری

به هم ریختگی هورمونی

مصرف بی رویه خوراکی های حاوی قند  

رشد غیرطبیعی جنین نیز در ایجاد آن نقش دارند.

 کلام آخر  

دیابت در بارداری قابل کنترل است و بسیاری از بانوانی که این مشکل را داشته اند نوزاد سالم به دنیا  از این بیماری نترسید . غربالگری و انجام دستورات پزشک مانع از ایجاد مشکل می شود  اورده اند.
آزمایشگاه پاتوبیولوژی امیر کبیر

کم آبی بدن

1402/12/23
کم آبی بدن

برای حفظ سلامت بیشتر آب بنوشید!

 بدن برای انجام فعالییت های مختلف نیاز به آب دارد و کم بود آن  موجب عوارض مختلف می شود. در تابستان به علت تعلیق زیاد،  بدن دچار  کم آبی می شود همچنین  در شرایط خاص مانند تب، اسهال، استفراغ، و بیماری های مزمن مانند دیابت، بدن ما  آب بسیاری از دست می دهد. کم آبی در تابستان بسیار شایع می باشد و عامل بسیاری از گرفتاری های ما به شمار می رود. در افراد شاغل به علت مشغله زیاد نوشیدن آب فراموش می شود و در افرادی که به گلو درد و یا افت های دهانی مبتلا هستند اشتیاق به نوشیدن ازدست رفته و سپس در اثر بی توجهی به علائمی مانند ، تند شدن ضربان قلب ، نفس کشیدن  سریع و عدم تمرکز دپار می شویم. سر درد، بوی بد دهان ، یبوست، سرگیجه ، گیجی، کمر درد، خستگی و بیحالی  از دیگر علائم کم آبی می باشند. کم آبی پیش رفته مرگ آور است. علائم کم آبی در نوزادان متفاوت است. در نوزادان دهان و زبان خشک، گریه بدون اشک ، خشک بودن پوشک بیش از سه ساعت، خواب آلودگی و نداشتن انرژی از کم علائم کم آبی  در نوزادان به شمار می روند. 

نشانه های کم آبی درکودکان دبستانی :

سر درد ، کاهش انرژی، عدم تمرکز،

  ادرار تیره ، درد مفاصل، خواب آلودگی و غش کردن  است

توصیه می شود آب را جرعه جرعه بنوشید، بهتراست دمای آب در حد دمای اطاق بوده و در طول روز در فصل گرما

با آشامیدن مداوم مایعات بدون کالری مانع از کم آبی بدن شوید.

آزمایشگاه پاتوبیولوژی امیر کبیر   

هشدار

1402/12/23
هشدار

زمانیکه دارای نشانه های سرفه و تب هستید از ارتباط نزدیک با سایرین خودداری کنید

چرا الودگی هوا برای بدن مضر است؟

1402/12/23
چرا الودگی هوا برای بدن مضر است؟

مصرف موادحاوی ویتامین ها در هوای آلوده توصیه می شود

 ذرات سمی معلق در هوا وارد بدن شده و به سطح ریه‌ها می‌چسبند،: این ذرات التهاب را در بدن ایجاد می کنند و باعث کاهش آنتی اکسیدان‌های بدن به خصوص آنتی اکسیدان‌های موجود در ریه می‌شوند در نتیجه سلول‌های متعددی تخریب شده و خطر ابتلا به سرطان به خصوص سرطان ریه را افزایش می دهند  بنابراین ممانعت ازاعمالی خطر افرین مانند ورزش در فضای باز، حضور در خیابان های شلوغ  و مصرف قلیان و سیگار توصیه می شود. همچنین استفاده از غذاها ی حاوی مواد مغذی مانند آنتی اکسیدان ها که التهاب را کاهش می‌دهند می‌تواند به کاهش اثرات مخرب ناشی از استنشاق ریزگردها کمک کرده و باعث کاهش التهاب شوند. 

جهت حفظ سلامتی در هوای آلوده چه باید کرد؟

·         سعی کنیم تا حد امکان در خانه بمانیم

·         در صورت دسترسی به دستگاه های تصفیه هوای خانگی آنها را روشن کنید

·         کار های الزامی بیرون از خانه را صبح زود یا عصر انجام دهیم  

·         در هوای آلوده از تردد در خیابان خای شلوغ دوری کنیم  

·         در حد ممکن از ماشین شخصی تک سرنشین اجتناب کنیم

·         از وسایل نقلیه عمومی به جای وسایل شخصی استفاده کنیم

·         سیگار و قلیان نکشیم  

·         در فضای باز ورزش نکنیم  

در شرایط آلودگی هوا چه بخوریم   

  میوه و سبزیجات حاوی بتاکاروتن ( در بدن  طی فرایندی به ویتامینA تبدیل می شود)  مانند کدو حلوایی ، هویج  انبه، طالبی ، موز ، زرد آلو  

   سیب ، انار، مرکبات، سبزی های تیره مانند اسفناج ،فلفل و پیاز حاوی ویتامین C

 مغز ها، جوانه ها حاوی ویتامین E   

   مواد حاوی ویتامین های C,E, A  می توانند تا حدودی تاثیرات الودگی هوا بر بدن را کاهش دهند .  

سوزش پا

1402/12/17
سوزش پا

سوزش پا

بسیاری از ما از سوزش پا بخصوص در شب زجر می کشیم و دلایل مختلفی می توانند در  ایجاد آن نقش افرین باشند که در اینجا به انها اشاره می کنیم

قند بالا:

 قند و چربی بالا در خون می توانند موجب سوزش پا شوند. هر دو این موارد باعث از بین رفتن اعصاب دست و پا میشوند و از بین رفتن اعصاب احساس سوزش در دست و پا را به همراه دارد. در این خصوص با پزشک خود صحبت کنید.

مشکلات اعصاب محیطی

تخریب اعصاب محیطی که به اعصاب مرکزی متصل می شوند می تواندعلایمی مانند سوزش دست و پا ایجاد کند.

داروها

مصرف داروهای شیمی درمانی یا داروهایی که برای درمان مشکلات کلیوی تجویز می شوند می توانند چنین علایمی را به همراه داشته باشند با پزشک معالج خود مشورت کنید.

مصرف الکل

یکی دیگر از عوامل ایجاد سوزش پا، مصرف مشروبات الکلی است مشروبات الکلی می توانند اعصاب محیطی را تخریب کنند.

پای ورزشکاری

نوعی قارچ است که به دلیل پوشیدن مداوم کفش ورزشی ایجاد می شود. Tenea pedis

این نوع قارچ درمحیط گرم و مرطوب رشد می کند و با تعویض کفش و تغییر محل نگهداری کفش این قارچ از بین می رود.

آلودگی به نوع قارچ احساس گزگز و سوزش پا را به همراه دارد.

توصیه می شود درمحیط استخر از دمپایی لاانگشتی شخصی استفاده شود و از پوشیدن دمپایی عمومی خودداری شود

کمبود ویتامین B12

یکی دیگر از دلایل احساس سوزش در پاها کمبود ویتامین B12 است. با افزایش سن میزان این ویتامین در بدن کاهش می ابد.همچنین  مصرف الکل دریافت ویتامین B12 از مواد غذایی را می کاهد.

مشکلات کلیوی

در زمانی که فرد مبتلا به مشکلات کلیوی است کلیه ها قادر به دفع سموم نمی باشند و این سموم در بدن تجمع کرده وتخریب اعصاب  را به همراه دارند وموجب سوزش در پاها می شوند.

Tarsal Tunnel syndrome

ورم پا ، ارتریت و سایدگی مفاصل درپشت پا فشار ایجاد می کنند که این فشار سوزش و بی حسی  پا را به همراه دارد.همچنین در چنین شرایطی درد های یک دفعه ایی نیز ممکن است در پای فرد ایجاد شود.

اختلالات اعصاب محیطی

افزایش قند خون می تواند اعصاب محیطی را تخریب کند و دلیلی برای ایجاد درد پا در شب شود. این درد  مانند خوردن جسم نوک نیزبه پا احساس می شود و با تغییر دما شدت می یابد. دلایل ناشناخته دیگر نیزمی توانند عامل ایجاد درد شبانه شوند از این نوع عوامل می توان به ژنتیک اشاره کرد.

کم کاری تیروئید

کاهش انرژی ، یبوست، خستگی ، کاهش میل جنسی و سوزش کف پا می توانند نشانه های کم کاری غده تیروئید باشند. به دلیل کم کاری تیروئید مایعات در پا تجمع کرده و براعصاب منطقه ایی فشار می اورند و باعث سوزش و درد در پاها می شود.

 

امیلویدوزیس Amyloidosis

در این بیماری نوعی پروتئین غیرطبیعی  توسط مغزاستخوان تولید ودر مناطق مختلف بدن تجمع می کند. بیماری در اوایل بی علامت است و با پیشرفت بیماری نشانه دارمی شود.احساس خستگی، ایجاد  لکه های صورتی و ایجاد کبودی با کوچکترین ضربه، سیاهی دورچشم و ورم ارنج علایم بیماری هستند . به دلیل تجمع مایعات و فشار بر روی اعصاب ،فرد احساس سوزش و درد در پاها می کند . بیماری علاج ندارد اما پزشک با تجویزدارو می تواند علایم را کاهش دهد.

اریترومالژی Erythromelalgia

 علت ایجاد بیماری نا معلوم است.در این بیماری عروق به درستی منقبض و منبسط نمی شوند و دستها و پاها قرمز، متورم و دردناک می شوند .  قرار دادن دست پا در آب یخ می تواند تسکین دهنده باشد اما انجام این کار دربعضی افراد علایم بد تر می شوند!

پزشکان با تجویز دارو می توانند علایم را کاهش دهند.

 

بیماری ایدز

بیماری ایدز یا آلودگی به ویروس اچ ای وی اعصاب محیطی را تخریب می کنند وبه دلیل  تضعیف سیستم ایمنی فرد به بیماری های عفونی دیگر مانند توبرکولوز، هپاتیت وعفونت های قارچی مبتلا می شود. یکی از مشکلات کوچک این افراد درد و سوزش پا می باشد.

حساسیت های پوستی

استفاده وتماس با موادشیمیایی جهت نظافت سطوح می توانند علائمی مانند آلرژی، قرمزی سوزش و درد در پاها ایجاد کند. همچنین این مواد می توانند پوست را خشک  و چربی زیر پوست را مخدوش کنند  وساختار پوست  را تغییر دهند ودر نتیجه با این تغییرات اعصاب محیطی به راحتی تحریک شده  و سوزش و درد در مناطق مختلف بدن از جمله پا ها  ایجاد می شود.

مشورت با پزشک توصیه می شود

در صورت آلودگی هوا ماسک بزنید

1402/10/14
در صورت آلودگی هوا ماسک بزنید

استفاده از ماسک در شرایط الودگی هوا اکیدا توصیه می شود

مدیریت فرد مبتلا به کووید 19 در منزل

1402/9/27
مدیریت فرد مبتلا به کووید 19 در منزل

 

در صورت مشاهده علائم مشکوک بیماری قرار های خود را لغو کنید و به محل کار خود، مدرسه و دانشگاه  نروید و در منزل بمانید.

با پزشک خود و یا فوریت های پزشکی ( شماره های 4030 و یا 115 ) تماس بگیرید و علائم بیماری خود را توضیح دهید.

در صورت داشتن وقت پزشک قبلا با مطب تماس بگیرید و از ابتلای خود به وبیماری  آنها را مطلع کنید تا پروتوکل های بهداشتی را بیشتر رعایت کنند.

علائم بیماری  مانند تن درد ، سر درد، تب ، سرفه را یادداشت کنید و در صورت نیاز این تغییرات را به اطلاع پزشک خود برسانید

ازوسایل نقلیه عمومی استفاده نکنید

یک نفر از اعضای خانواده را جهت انجام خرید به بیرون بفرستید و بقیه افراد خانواده از رفت و امد خودداری نمایند.

فرد مبتلا در صورت امکان در یک اطاق قرنطینه و در صورت امکان از حمام و دستشویی مجزا استفاده کند در صورت مهیا نبودن چنین شرایطی فرد مبتلا تمام مدت از ماسک استفاده کند.

فرد مبتلا  و دیگر افراد خانواده مکررا دستها را بشویند و هر بار زمان شستشو بین 30-20 ثانیه بوده و شستشوی لای انگشت ها فراموش نشود.

از استفاده  مشترک از ظروف، حوله ، ملافه ، لباس وسایل شخصی مانند تلفن ، تبلت، کامپیوتر با فرد مبتلا جدا پرهیز شود و این وسایل به صورت مجزا ضد عفونی شوند . در حین شستشوی ظروف از اسکاچ و ابر مشترک استفاده نشود.

سطوحی که  فرد مبتلا لمس می کند مانند دستگیره در، قفل و کلید، کلید برق جهت روشنایی، سطوحی مانند دسته صندلی و میز  کاملا ضد عفونی  شوند

مایعات فراوان مصرف شود  و در صورتی که اشتها ندارید  از خوردن سبزیجات تازه غفلت نکنید

در صورت از دست رفتن حس بویایی ، این حس را با بوییدن مواد بو دار تحریک کنید

با آرزوی سلامتی کامل

آزمایشگاه پاتوبیولوژی امیر کبیر

 

 

راههای انتقال میکروب

1402/9/6
راههای انتقال میکروب

راههای انتقال میکروب · قندان · پول، و اسکناس سکه · خودکار ، قلم، ماس و کیبرد · دست دادن و روبوسی · استفاده از غداهای روباز عرضه شده در خیابان ها ·

 

راههای انتقال کرونا

·        قندان

·        نذورات مانند حلوا خرما بیسکوییت و شیرینی

·        سیگار، قلیان، چوپوق

·        پول، و اسکناس سکه

·        خودکار ، قلم، ماس و کیبرد

·        دست دادن و روبوسی

·        استفاده از غداهای روباز عرضه شده در خیابان ها

·        دورهمی های خانوادگی

 

 

·        استفاده از وسایل نقلیه عمومی 

 

·        حضور در مراکز پرجمعیت مانند مترو، اتوبوس ومساجد

·        حضور در بازارها ، مراکز خرید، بانک ها

 

اجتناب از آلودگی به ویروس کرونا

1402/9/6
اجتناب از آلودگی به ویروس کرونا

 دست های خود را  مرتب  و هر بار به مدت 20 ثانیه بشورید.

در مکان های عمومی مانند اتوبوس و مترو و مراکز خرید پر جمعیت از ماسک و دستکش استفاده کنید

در صورت سرفه و عطسه جلوی بینی و دهان خود را با دستمال بگیرید و دستمال را در سطل بیندازید.

در صورتی که علائم سرما خوردگی مانند سرفه و طب را احساس کردید با مراکز4030 تماس بگیرید

در صورت بروز علائم آلودگی، از رفتن به محل کار و محل های عمومی اجتناب کنید.

شباهت های علائم کرونا و آلرژی فصلی

1402/8/21
شباهت های علائم کرونا و آلرژی فصلی

با شروع فصل پاییز بسیاری از افراد که به آلرژی فصلی مبتلا هستند و دچار مشکلاتی می شوند که بی شباهت به بیماری کرونا نیست در اینجا به مقایسه علایم کرونا و آلرژی فصلی و شباهت های آنها پرداخته می شود.

بعضی از علائم کرونا که بعضی از انها ئر افراد مشاهده می شوند عبارتند  از تب ، لرز، درد عضلانی و بدن در درد، از بین رفتن حس بویایی و یا چشایی حالت تهوع و استفراغ ، دل درد، اسهال

علائم مشترک بین بیماری کوید19 و آلرژی فصلی عبارتند از: سرفه، خستگی، گلودرد، سردرد ،تنگی نفس* گرفتگی و آب ریزش بینی

علائم آلرژی عبارتند از: خارش چشم تجمع اشک در چشم

*تنگی نفس از علائم آلرژی نیست مگر آنگه فرد مبتلا به آسم آلرژی باشد.

 

مطالب از مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها امریکا برگرفته شده اند CDC


ویتامینِ D3

1402/8/21
ویتامینِ D3

 

 ویتامین D3  از ویتامین های  بسیار مهم  و مورد نیاز انسان است و  بدن در مجاورت نور خورشید آن را  تولید می کند . این ویتامین در حفظ تراکم استخوان، عملکرد سیستم ایمنی، قلبی و عروقی و غدد درون ریز دخیل است. مطالعات نشان داده اند که کمبود این ویتامین می تواند پوکی استخوان، ناباروری ، ابتلا به بیماری های خود ایمن و بیماری های قلبی عروقی ، فشار خون و.......را به همراه داشته باشد . به تازگی محققان دانشگاه کویزلند استرالیا دریافتند که کمبود ویتامین D3  حتی می تواند در ابتلای افراد به بیماری اسکیتزوفرنی و اختلالات شناختی موثر باشد.

 

در دنیا بیش از یک میلیارد نفر به کمبود ویتامین D3 مبتلا هستند و جایگزینی این ویتامین دربهبود بیماری و ارتقا سلامت الزامی است .

آزمایش های پایش سلامت

1402/8/21
آزمایش های پایش سلامت

 

 آزمون های لازم جهت بررسی سلامت

همه افراد در تمام سنین لازم است سلامتی خود را پایش نمایند. چکاپ های منظم پزشکی و بررسی های آزمایشگاهی درراستای حفظ سلامت الزامی است

آزمایش های بررسی سلامت عبارتند از:

شمارش سلول های خون والکترولیت ها

بررسی قند خون: ناشتا و HbA1c

بررسی چربی خون : تری گلیسرید، HDL,LDL

بررسی عملکرد کبد : آلبومین، آنزیم های کبدی به خصوص GOT,GPT و بیلی روبین

بررسی عملکرد غده تیروئید: TSH, T4,T3

بررسی عملکرد کلیه ها : آنالیز ادرار، کراتینین و اوره

بررسی برخی  بدخیمی ها: در مردان PSA و در زنان پاپ اسمیر

لازم به ذکر است که همراه داشتن نتایج آزمایش های قبلی ومقایسه با نتایج بدست آمده در زمان مراجعه به پزشک بسیار مهم است.  

اثر قاعدگی بر نتایج ازمایش ها

1402/5/8
اثر قاعدگی بر نتایج ازمایش ها

 قاعدگی بر نتایچ ازمایشهای یک خانم تاثیر دارد

به دلیل تغییرات هورمونی در طی سیکل ماهانه بعضی ازهورمون های جنسی و  فاکتورهایی مانند اهن  چربیها ویتامین D3 و فاکتورهایی که با التهاب در ارتباط هستند تغییر می کنند.

بانوان بهتر است تست های ازمایشگاهی خود را در این دوران انجام دهند و با انجام چندین  ازمون پشت سر هم در این زمان  مشخص می توان به نتایج دقیقی در خصوص سلامتی فرد دست یافت

در دوران قاعدگی  که معمولا 7-3 روز طول می کشد و البته  می تواند در هر فرد متغییر باشد میزان هورمون های زنانه استروزن و پروزسترون به حداقل خود  می رسند

اهن دیگر فاکتوری است که در دوران قاعدگی افت بین 0.5-0.4 درصدی خواهد داشت . از دست دادن 16 میلی گرم اهن طبیعی است اما در بعضی از بانوان به  دلیل خون ریزی طولانی تا 36میلی گرم نیز خواهد بود

چربی ها نیز در دوران مختلف متغیر خواهند بود لذا بررسی انها در زمان مشخص می تواند بسیار توصیه می شود

ویتامین D3 از فاکتورهایی است که قبل از قاعدگی افت می کند لذا بررسی ان در زمان مشخص حائز اهمیت است

فاکتورهای التهابی نیز به دلیل تغییرات هورمونی متغیر هستند و در صورت مشاهده افزایش انها جای نگرانی نیست و می توان با مشورت پزشک از داروهای ضد التهابی استفاده کرد.

استفاده از 2 لایه ماسک

1402/2/18
استفاده از 2 لایه ماسک

سوالات متداول در خصوص ویتامین D3

1401/11/16
سوالات متداول در خصوص ویتامین D3

 سوالات متعددی در خصوص ویتامین 3 Dوجود دارند

سوال: آیا ویتامین 3 Dشما را سلامت نگه می دارد؟

سوال : آیا دوری از آفتاب مهم است؟

سوال : آیا ویتامین 3 Dمانع از مریض شدن شما می شود؟

جواب این سوال بله است بعضی از محققین معتقد هستند که دوری از آفتاب و کمبود ویتامین 3 D ریسک ابتلا به عفونت های تنفسی را افزایش می دهد.

برخی مطالعات نشان داده اند که مقدار مناسب ویتامین 3 D در بدن انسان مانع از ابتلا به بیماری های عفونی دستگاه تنفسی مانند انفلانزا و سرماخوردگی می شود.

از پزشک خود به خواهید میزان ویتامین  3D شما را درخواست نماید در صورتی که میزان ویتامین 3 Dشما کم است با استفاده از مکمل های دارویی می توان میزان آن را به حد مورد نیاز ارتقاع داد.

سوال : آیا با قرار گرفتن در   معرض آفتاب ویتامین 3 Dکافی در بدن ایجاد می شود؟

خیر

آفتاب خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد و ویتامین 3 Dرا می توان از طریق خوراکی های حاوی ویتامین 3 D و یا مکمل های دارویی دریافت کرد.

در صورت قرار  گرفتن در معرض آفتاب از کرم های ضد آفتاب استفاده کنیدک

سوال :آیا ویتامین 3 Dما را از ابتلا به بیماری کرونا محافظت می کند؟

شاید

مطالعات نشان داده اند که  افرادی  که سطح ویتامین 3 D آنها در سطح مناسبی بوده است  علائم بیماری کووید شدید نبوده است و شاید  این افراد کمتر به عفونت کووید مبتلا شوده اند. اما هنوز مطالعات کافی در این خصوص موجود نیستند.

با پزشک خود مشورت کنید که ایا  در معرض کمبود ویتامین 3 D هستید . افراد مسن، افراد چاق و یا افرادی با بیماری های زمینه ایی بیشتر در معرض کمبود ویتامین 3 D قرار دارند.

سوال: در صورتی که ویتامین 3 D این چنین عالی است پس مصرف زیاد آن برای بدن مناسب است؟

خیر

مصرف بیش از اندازه این ویتامین برای بدن مضر نیز هست! پس دستور استفاده از آن باید تحت نظر پزشک مشخص شود.

 

 

آنفولانزا

1401/10/11
آنفولانزا

 بدون تچویز پزشک برای درمان آنفولانزا از آنتی بیوتیک استفاده نکنید آنتی بیوتیک برای درمان ویروس انفلانزا موثر نیست!

هنگام بیماری در خانه بمانید

1399/12/20
هنگام بیماری در خانه بمانید

در صورت مشاهده نشانه های تب، سرفه و خستگی درخانه بمانید و از انتقال ویروس اجتناب کنبد

 در صورت مشاهده نشانه های تب، سرفه و خستگی درخانه بمانید و از انتقال ویروس اجتناب کنبد

سامانه24 ساعته وزارت بهداشت

1399/9/13
سامانه24 ساعته وزارت بهداشت

تلفن 4030سامانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشد. در صورت مشاهده علایم بیماری SARS-COV2 قبل از مراجعه به پزشک  با این شماره تماس گرفته و اطلاعات لازم را دریافت نمایید.این سامانه  همه روزه و 24 ساعته  پاسخگوی هموطنان می باشد.

 

از ماسک به این شکل استفاده نکنید

1399/9/13
از ماسک به این شکل استفاده نکنید

 پوشش صحیح ماسک یکی از مهم ترین موارد کنترل آلودگی به ویروس می باشد Sars-cov2

 

آلرژی و کرونا

1399/7/1
آلرژی و کرونا

 با شروع فصل پاییز بسیاری از افراد که به آلرژی فصلی مبتلا هستند و دچار مشکلاتی می شوند که بی شباهت به بیماری کرونا نیست در اینجا به مقایسه علایم کرونا و آلرژی فصلی و شباهت های آنها پرداخته می شود.

 

بعضی از علائم کرونا که بعضی از انها ئر افراد مشاهده می شوند عبارتند  از تب ، لرز، درد عضلانی و بدن در درد، از بین رفتن حس بویایی و یا چشایی حالت تهوع و استفراغ ، دل درد، اسهال

علائم مشترک بین بیماری کوید19 و آلرژی فصلی عبارتند از: سرفه، خستگی، گلودرد، سردرد ،تنگی نفس* گرفتگی و آب ریزش بینی

علائم آلرژی عبارتند از: خارش چشم تجمع اشک در چشم

*تنگی نفس از علائم آلرژی نیست مگر آنگه فرد مبتلا به آسم آلرژی باشد.

مطالب از مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها امریکا برگرفته شده اند CDC

کلیه حقوق این وبسایت محفوظ و متعلق به آزمايشگاه پاتوبيولوژي اميرکبير می باشد.
طراحی شده توسط شرکت پیوند طب و نرم افزار