1402/2/11
سلامت چشم با سلامت قلب و عروق مرتبط است
1401/2/1
کووید طولانی
کووید طولانی چیست؟
چند هفته پس از ابتلا به کووید -19 یعنی زمانی که تست های آزمایشگاهی فرد مبتلا به کووید منفی شده اند بعضی ازعلائم بیماری همچنان در فرد وجود دارند.
اثرات بلند مدت کووید-19 معمولا 90 روز پس از بین رفتن علائم عفونت اولیه ظاهر می شوند (ریاول کرخوف FDA)
در یک سوم افرادی که به کووید -19مبتلا شده اند پس از بهبودی برخی از علائم مانند خستگی، از بین رفتن حس های بویایی و چشایی، سرفه، درد مفاصل ، درد قفسه سینه، تنگی نفس، مشکلات گوارشی، ضربان قلب شدید ریزش مو بثورات پوستی، از دست دادن حافظه، افسردگی، مشکلات خواب، سردرد، اضطراب و اختلال مه مغزی را تجربه می کنند.
اختلال مه مغزی موجب فراموشی ، تفکرات پریشان، عدم تمرکز و شماری از اختلالات دیگرمی شود.
در افرادی که به دلایل کووید -19 در بیمارستان بستری شده اند احتمال ابتلا به کووید طولانی بیشتراست اما تحقیقات نشان داده اند که حتی یک عفونت خفیف نیزمی تواند موجب کووید طولانی شود.
علت ایجاد کووید طولانی چیست؟
دانشمندان هنوزنتوانسته اند به درستی پاسخی قاطع یافت کنند اما احتمالا کووید طولانی یک اختلال خود ایمنی است و یا ویروس های نهفته دوباره در بدن فعال می شوند.
ایا واکسیناسیون می تواندعلائم کووید طولانی را کاهش دهد؟
تاکنون 2 مطالعه نشان داده اند که واکسینه شدن قبل از ابتلا به کووید -19 موجب پیشگیری از کووید طولانی می شود یا دست کم طول مدت آن را کاهش می دهد. 50% افراد واکسینه شده کمتر به کوود طولانی مبتلا می شوند.
مطالعات نشان داده اند که 40% افراد مبتلا به کووید- 19 به کووید طولانی مدت نیز مبتلا می شوند و 10% این افراد 49-18 ساله هستند و 22% آنها 70 سال به بالا، اما این بیماری می تواند در هر سنی ایجاد شود.
درمان کووید طولانی
کووید طولانی هیچ درمانی ندارد اما می توان با تغییرات کوچک با آن زندگی کرد.
راهکارهای کار آمد
· ایجاد زنگ تفریح های متعدد در طول روز قبل از تخلیه انرژی
· در صورت عادت به ورزش با ورزش های ملایم آغاز کنید و کم کم با ورزش های سخت تر ادامه دهید.
· ایجاد برنامه روزانه ثابت ودر صورت امکان برنامه ها پیش بینی شده. این راهکاربه حفظ حافظه و ایجاد نشاط کمک می کند
· اجتناب از بهم خوردن تمرکز
· گرفتن کمک از خانواده و دوستان بدون خجالت!
· تا زمانی که علائم کووید طولانی دارید با خود مهربان باشید و به خود سخت نگیرید
· قبل از انجام حرکات ورزشی با پزشک خود مشورت کنید
· در صورت داشتن تنگی نفس و درد قفسه سینه به اورژانس مراجعه کنید
· در صورت داشتن علایم مه مغزی و تنگی نفس با روانشناس نیز مشورت کنید
1399/7/1
با شروع فصل پاییز بسیاری از افراد که به آلرژی فصلی مبتلا هستند و دچار مشکلاتی می شوند که بی شباهت به بیماری کرونا نیست در اینجا به مقایسه علایم کرونا و آلرژی فصلی و شباهت های آنها پرداخته می شود.
بعضی از علائم کرونا که بعضی از انها ئر افراد مشاهده می شوند عبارتند از تب ، لرز، درد عضلانی و بدن در درد، از بین رفتن حس بویایی و یا چشایی حالت تهوع و استفراغ ، دل درد، اسهال
علائم مشترک بین بیماری کوید19 و آلرژی فصلی عبارتند از: سرفه، خستگی، گلودرد، سردرد ،تنگی نفس* گرفتگی و آب ریزش بینی
علائم آلرژی عبارتند از: خارش چشم تجمع اشک در چشم
*تنگی نفس از علائم آلرژی نیست مگر آنگه فرد مبتلا به آسم آلرژی باشد.
مطالب از مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها امریکا برگرفته شده اند CDC
1399/4/16
رعایت نکات پبشگیرانه ایمنی از ابتلا به COVID-19 در آزمایشگاه پانوبیولوژی امیر کبیر
ویروس کرونا به صورت گسترده متاسفانه در تمام دنیا پخش و این امر باعث ایجاد قرنطینه در اکثر کشورها شده است. روال زندگی تغییر یافته است و تا به حال درمان قطعی برای آن پیدا نشده است. بهترین راه برای مقابله با آن پیشگیری است. حضور در مکان های عمومی، تجمع در یک مکان و استفاده از وسایل نقلیه جمعی اکیدا توصیه نمی شود و حتی در برخی کشورها رعایت نکردن اصول ایمنی منجر به پرداخت جریمه های هنگفت می شود.
اما حضور در برخی مراکز مانند آزمایشگاه و انجام بعضی آزمایش ها جزو ضروریات به شمار میرود. لذا پیش از هر جایی باید نکات ایمنی و بهداشتی پیشگیرانه در این مکان ها رعایت شود.
از این رو آزمایشگاه پاتوبیولوژی امیرکبیر با تمرکز بر رعایت نکات ایمنی پایدار اماده خدمات رسانی به هموطنان گرامی می باشد.
لازم به ذکر است تمام سطوح و ابزارهای آزمایشگاه هر یک ساعت یک بار ضدعفونی شده و سالن انتظار از تهویه مناسب برخوردار است. همچنین لازم به ذکر است که سلامت تمامی پرسنل امیرکبیر روزانه بررسی می شود وکادر آزمایشگاه جهت نمونه گیری از مراجعه کنندگان از دستکش یک بارمصرف و ماسک استفاده می کنند.
همچنین لازم به ذکر است که در صورت نیاز، آزمایشگاه کمافی السابق آماده نمونه گیری در منزل نیز می باشد.
به امید پیروزی سریع بر ویروس کورونا.