سلامت چشم با سلامت قلب و عروق مرتبط است    ✍    ✍    ✍ برای حفظ سلامت بیشتر آب بنوشید!    ✍ زمانیکه دارای نشانه های سرفه و تب هستید از ارتباط نزدیک با سایرین خودداری کنید    ✍ مصرف موادحاوی ویتامین ها در هوای آلوده توصیه می شود    ✍    ✍ استفاده از ماسک در شرایط الودگی هوا اکیدا توصیه می شود    ✍    ✍ راههای انتقال میکروب · قندان · پول، و اسکناس سکه · خودکار ، قلم، ماس و کیبرد · دست دادن و روبوسی · استفاده از غداهای روباز عرضه شده در خیابان ها ·    ✍    ✍    ✍    ✍    ✍    ✍    ✍    ✍    ✍ در صورت مشاهده نشانه های تب، سرفه و خستگی درخانه بمانید و از انتقال ویروس اجتناب کنبد    ✍    ✍    ✍    ✍

آزمایشات

مورد استفاده
بررسی اختلالات تیروئیدی بویژه تشخيص افتراقي بيماري هاي اتوایمیون تيروئيد از قبيل تيروئيديت هاشيموتو و بیماری گریوز .
نام روش اندازه گیری
ٍECL
نام های مشابه
آنتي بادي ضد تيروگلوبولين، Anti Thyroglobulin Antibody، Throid Antithyroglobulin Antibody
نوع نمونه
سرم
حجم نمونه
0.6 میلی لیتر
کمترین حجم نمونه
0.3 میلی لیتر
نگهداری نمونه
"7 روز در دمای 8 -2 c˚ ، سه ماه 20- c˚"
حمل و نقل نمونه
در 8 -2 c˚ یا 20- c˚
نیازهای همراه نمونه
نوع نمونه روی ظرف نمونه و برگه درخواست حتماً قید شود.
اطلاعات لازم از بیمار
تیروئید
معیار رد نمونه
"حجم کم، همولیز،ایکتریک،لیپمیک"
اطلاعات بالینی
آزمایش تیروگلوبولین (Thyroglobulin) که نام کامل آن Thyroglobulin, Serum or Plasma می باشد برای پایش درمان سرطان تیروئید و تشخیص عود آن؛ گاهی برای کمک به تعیین علت پرکاری و کم کاری تیروئید؛ قبل و بعد از اتمام درمان سرطان تیروئید، قبل و بعد از درمان با ید رادیواکتیو و در فواصل منظم برای پایش عود بیماری درخواست می شود.این تست مقدار تیروگلوبولین در خون را اندازه گیری می کند. تیروگلوبولین، پروتئین تولید شده توسط غده تیروئید است. غده تیروئید به تنظیم سرعتی که بدن از انرژی استفاده می کند، کمک می نماید.
مقادیر کم تیروگلوبولین در افراد با عملکرد طبیعی تیروئید، نرمال است. اگر غلظت تیروگلوبولین، در ابتدا در فرد مبتلا به سرطان تیروئید افزایش یافته است، پس احتمالا تیروگلوبولین می تواند به عنوان تومور مارکر استفاده شود.
تفسیر
تیروگلوبولین پروتئین موجود در سلول های تیروئید است. تست آنتی بادی آنتی تیروگلوبولین (ATG) در ارزیابی مشکلات تیروئید استفاده می شود. در تیروئیدیت هاشیموتو بیش از 85% موارد، بیماری گریوز بیش از 30% موارد، کارسینومای تیروئید بیش از 45% موارد، میکسدم ایدوپاتیک بیش از 95% موارد، و در لوپوس حدود 20% موارد مثبت می گردد. در سندرم داون و ترنر مثبت ضعیف مشاهده شده است.
در بیماران تیروئیدیت هاشیموتو، گوآتر مولتی ندولر، آدنوم تیروئید و کارسینوم تیروئید، Anti-TG مثبت می گردد. تیتر Anti-TG در سرم زنان حامله مبتلا به تیروئیدیت هاشیموتو یا گریوز بطور پیشرونده ای در طول حاملگی کاهش یافته، اما پس از زایمان افزایش می یابد.
اندازه گیری Anti-TG در پایش درمان بیماری های اتوایمیون تیروئید می تواند مفید باشد. در صورتی که در حین درمان مقادیر Anti-TG افزایش یابد یا کاهش نیافته باشد پس این احتمال وجود دارد که درمان مؤثر نبوده و بيماري در حال ادامه است یا عود كرده است. اگر مقادیر Anti-TG در حال کاهش است و/ یا به سطوح پایین یا غیرقابل شناسايي افت كرده، پس به احتمال زياد درمان موثر بوده است.

احتیاط ها
افراد طبيعي به ويژه زنان مسن ممكن است مقادير بالاي Anti-TG را داشته باشند.در بیماران تحت درمان با دوز بیوتین بالا (به عنوان مثال، >5mg/day)، هیچ نمونه ای نباید حداقل تا 8 ساعت پس از تجویز بیوتین گرفته شود. در غیر این صورت، در نتایج تست اختلال ایجاد می گردد.
در غلظت های تیروگلوبولین بالاتر از 2000ng/ml ممکن است غلظت Anti-TG به طور کاذب افزایش یافته باشد. در این موارد نتایج Anti-TG ممکن است قابل اعتبار نباشد.افزایش خفیف تا متوسط Anti-TG ، ممکن است در انواع اختلالات اتوايميون تیروئید مانند سرطان تیروئید، دیابت نوع یک، آرتریت روماتوئید، کم خونی مهلک (پرنیشیوز) و بیماری هاي عروقی کلاژن اتوايميون یافت شود. افزایش قابل ملاحظه در غلظت، اغلب در بیماری های اتوایمیون تیروئید مانند تیروئیدیت هاشیموتو و بیماری گریوز ديده مي شود.آنتی تیروگلوبولین به طور معمول در جریان خون یافت نمی شود. با این حال، 20- 10٪ از افراد سالم دارای سطوح آنتی تیروگلوبولین قابل تشخیص می باشند. با افزایش سن، سطوح Anti-TG افزایش می یابد. و در زنان شایع تر است. بنابراین سطوح افزایش یافته Anti-TG غیر اختصاصی می باشد و به طور
روز و زمان انجام آزمایش
روزهای زوج


66611846
66604651
بزرگراه آيت الله سعيدي ، چهار راه يافت آباد
ابتداي بلوار معلم، پلاک 3
کلیه حقوق این وبسایت محفوظ و متعلق به آزمايشگاه پاتوبيولوژي اميرکبير می باشد.
طراحی شده توسط شرکت پیوند طب و نرم افزار